Львів’яни та гості міста 6 жовтня зможуть ознайомитися та підтримати підприємства, відкриті захисниками, захисницями та їхніми рідними. На площі Ринок біля Ратуші з 10:00 до 16:00 вперше пройде Ярмарок ветеранського бізнесу.

Читайте також: Ветерани можуть пройти бізнес-навчання та отримати до 15 тис. євро на свої ідеї – умови програми

Як повідомляє Львівська міська рада, у заході візьмуть участь близько двох десятків бізнесів. Вони будуть презентувати свої вироби, товари та послуги. Зокрема, на Ярмарку будуть представлені:

- виробництво м’ясних снеків "Сушена радість";

- піцерія "VOG – 17";

- виготовлення домашнього варення за старовинними рецептами "Крафт з хутора";

- видавництво "markobook";

- кав’ярня "Одна Друга";

- виробництво старовинних вишиванок з різних регіонів України "ВишиваночкаUA";

- творча майстерня "Дивна птаха".

Захід пройде за ініціативи родин полеглих захисників та захисниць і підтримки Львівської міської ради.

"Впевнені, що такий ярмарок допоможе розвинути та популяризувати ветеранський бізнес у Львові, в Україні та за її межами. Адже ветеранський бізнес – це майбутнє нашого добробуту, стабільності для наших захисників та їх родин", - зазначили в Громадській організації "Родини полеглих Героїв Львівщини".

Додамо, що міська рада Львова активно підтримує ветеранський бізнес. Зокрема,  оборонцям та їхнім родинам, які є або хочуть стати підприємцями, надається фінансова допомога. Наразі вже видано понад 90 сертифікатів ваучерної підтримки (по 300 тис. грн): один з них отримав ветеран Андрій Каспшишак. Разом з дружиною він відкрив видавництво "Майстерня історій "Мрієлов".

Також ветеранський бізнес у Львові позначають спеціальними наліпками. Вони мають на меті привернути увагу споживачів і мешканців та популяризувати підприємства, які розвивають захисники, захисниці та їхні близькі.

Нагадаємо, в Україні створена карта ветеранських бізнесів. На ній легко можна знайти підприємства захисників і захисниць, які працюють у різних регіонах та сферах.

Фото: ілюстративне